NaamJ.G. Wennekes
Leeftijd79 jaar
Opleiding
FunctieVrijwilliger
Werkt metCliënten
LocatieEETage
Sinds1995
Vrije tijd

Interview met: De heer Wennekes

Hoe bent u bij Driestroom terechtgekomen?

“Ik heb een verstandelijk beperkte dochter die sinds 1990 cliënt is van Driestroom. Momenteel gaat zij voor haar dagbesteding naar de Hofstede. Ik zat destijds in de ouderraad van Driestroom, maar met de komst van de cliëntenraad kwam deze te vervallen. Omdat ik betrokken wilde blijven, heb ik me opgegeven als vrijwilliger.”

Wat voor vrijwilligerswerk hebt u gedaan?

“Ik begon met het rondrijden van cliënten naar de wekelijkse zwemles. Gingen we elke vrijdagmorgen met ongeveer tien man naar Papendal (Arnhem). Voor hen was dat echt een uitstapje! Daarnaast bracht ik voor de bakkerij van locatie Klarendal elke week appeltaarten en koekjes naar de klanten. Ook haalde ik bij de boer, samen met de cliënten, de appels op voor in de taarten. Wat vonden ze dat prachtig, als ze een appeltje van hem kregen! Ze hielden zelfs lijsten bij wie met me mee mocht en wie nog een weekje moest wachten. Gezellige tijden! Helaas bestaat de bakkerij niet meer.”

Wat doet u nu?

“Momenteel haal ik één keer in de twee weken boodschappen bij de Sligro voor de Elsweide en doe ik iedere maandag boodschappen voor de EETage. Ook dit doe ik samen met cliënten. In de winkels herkennen ze ons meteen!”

Best bewonderenswaardig, zo actief op uw leeftijd!

“Ach, het is gewoon een kwestie van doen, lekker bezig blijven. En het is heel fijn dat het vrijblijvend is. Als er een keertje wat tussenkomt en ik kan geen boodschappen halen dan is dat geen punt. Bij de Elsweide en EETage zijn ze altijd blij als ik er weer ben, zowel de medewerkers als de cliënten. Dat is toch leuk, een beetje waardering?”

Wat is alledaags geluk voor u?

“Plezier beleven aan plezier geven. Zo eenvoudig is het.”