NaamMayda Dirksen
Leeftijd29 jaar
OpleidingPedagogiek
FunctiePers. begeleider
Werkt metKinderen met diverse ondersteuningsvragen
LocatieLuna
Sinds2007
Vrije tijd

Interview met: Mayda Dirksen

Wat is jouw achtergrond?

“Ik heb eerst de mbo-opleiding SPW gedaan, gevolgd door de hbo-opleiding Pedagogiek. Op beide opleidingen stond Driestroom al bekend als goede stageplek. Best grappig trouwens: ik heb nooit stage gelopen bij Driestroom, maar ik werk er nu wel!”

Hoe ben je bij kindercentrum Luna terechtgekomen?

“Na mijn studie vond ik een baan bij Stijntje Buys, een kindercentrum van Driestroom in Nijmegen. Daar zochten ze één-op-één begeleiding voor een kind dat moeilijk gedrag vertoonde. Ik ben toen aangenomen als medewerker begeleider en heb een poosje in Nijmegen gewerkt. Later maakte ik de overstap naar Elst om bij Luna te werken.”

Hoe ziet jouw gemiddelde dag er uit?

“Om 8:15 uur begint mijn werkdag, met een kop koffie en een groepsoverleg. Als rond 8:30 uur de eerste kinderen komen, maken we eerst een praatje met hun ouders en gaan vervolgens met de kinderen spelen. Spelen is iets wat op elke kinderopvang gebeurt, maar bij Luna kijken we verder dan het spel. Eigenlijk observeren we de hele dag door het gedrag van en de interactie tussen de kinderen. Na de lunch om 12:00 uur doen sommige kinderen een dutje en spelen anderen vrij. Rond 14:45 worden ze weer opgehaald door hun ouders en begint voor ons het vergaderen. Aan de orde komen dan bijvoorbeeld de Individuele Begeleidingplannen (IBP’s) en de ontwikkeling van de kinderen.”

Hoe zie jij je toekomst binnen Driestroom?

“Ik wil me zolang mogelijk blijven ontwikkelen. Gelukkig kan dat bij Driestroom. Ik begon immers als medewerker begeleiding, nu ben ik Persoonlijk Begeleider en ik zou graag gedragskundig medewerker willen worden.”

Wat is alledaags geluk voor jou?

“Ouders uit onzekerheid kunnen halen. Dat doet mij glimlachen wanneer ik aan het eind van de dag naar huis fiets.”