NaamMirjam van Ginkel
Leeftijd24 jaar
OpleidingPedagogische Wetenschappen
FunctieFlexwerker
Werkt metErnstig Meervoudig Beperkte kinderen
LocatieDe Daniël
Sinds2011
Vrije tijdZwemmen

Interview met: Mirjam van Ginkel

Hoe ben je bij Driestroom terechtgekomen?

“Na mijn studie Pedagogische Wetenschappen aan de RU in Nijmegen kon ik via het uitzendbureau aan de slag bij Driestroom. Ik ben eerst twee jaar uitzendkracht geweest voordat ik flexwerker werd. In het begin werkte ik op veel verschillende locaties, met iedere keer andere collega’s en cliënten. Nu werk ik al een tijdje op één locatie, De Daniël in Nijmegen. Die afwisseling bevalt me heel goed.”

Wat is je functie?

“Ik ben Persoonlijk Begeleider (PB’er) van Ernstig Meervoudig Beperkte kinderen (EMB-kinderen). In deze functie stel ik zorgplannen op en doe ik met hen activiteiten gericht op ontwikkeling. Het kost veel geduld en je boekt slechts kleine vooruitgang, maar ik vind het geweldig om te doen!”

Wat vind je het mooiste aan je werk?

“Dat ik echt wat kan betekenen voor de kinderen die ik begeleid. Het is bijzonder om zo nauw betrokken te zijn bij hun leven. Daarnaast vind ik het fijn om te werken met mensen van wie ik kan leren. Iets dat ik typisch Driestroom vind. Er wordt niet alleen gekeken naar iemands talenten, je moet ook echt wat toevoegen aan het team waarin je terechtkomt.”

Wat vind je van Driestroom als werkgever?

“De ontwikkelingsmogelijkheden die Driestroom je biedt zijn heel breed. Hoewel ik over een goede theoretische basis voor dit werk beschikte, had ik geen praktijkervaring toen ik begon met werken. Door de cursussen en trainingen die ik dankzij Driestroom kan volgen, ben ik inmiddels bevoegd om verpleegkundige handelingen uit te voeren. Ik hoop nog veel te mogen leren bij Driestroom.”

Wat is alledaags geluk voor jou?

“Als ik een goede dienst heb gedraaid en de kinderen goed naar bed zijn gegaan. Dan ga ik blij naar huis!”