Zorgzoeker_VG_0-5

Medewerkers

Werken aan geluk

Elke dag zetten de medewerkers van Driestroom zich met hart en ziel in om anderen alledaags geluk te bezorgen. Dit doen we op verschillende manieren en in verschillende functies. Om cliënten op hun eigen niveau te laten ontwikkelen lopen onze Persoonlijke Begeleiders stapje voor stapje mee in hun leven, voor een korte of langere periode. Om perspectief te bieden aan de cliënt en zijn ouders of verzorgers doen onze loketmedewerkers er alles aan om de beste behandel- of woonvorm te vinden. Om kinderen met een beperking te helpen opgroeien, stellen onze orthopedagogen persoonlijke begeleidingsplannen op waarmee onze jonge cliënten, en hun ouders, vooruit komen.

Unieke medewerkers

Wij weten dat het bieden van alledaags geluk op de ene dag gemakkelijker gaat dan op de andere. En dat het soms ronduit lastig is, om anderen wat alledaags geluk te bezorgen. Maar de kracht van onze medewerkers is dat zij dóórzetten, ook als het wat moeilijker gaat. Werken bij Driestroom betekent immers zorgen voor een ander. En dat houdt nooit op.

Gedreven, verantwoordelijk en kritisch

Het uitgangspunt van Driestroom is het creëren van alledaags geluk voor onze cliënten. Wil je ook een bijdrage leveren aan wat geluk voor een ander? Dan zijn er een paar eigenschappen die we van je verlangen. Allereerst heb je, elke dag opnieuw, oprechte interesse in de cliënt en je collega’s en ben je gedreven om anderen te helpen. Dat is een randvoorwaarde in onze branche. Jouw gedrevenheid komt voort uit respect voor de ander. Volgens Driestroom is respect voor een ander iemand zijn autonomie gunnen. Voor iemand zorgen is namelijk niet hetzelfde als de regie van iemands leven overnemen.
Daarnaast heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en schroom je er niet voor de leiding te nemen. Dit vragen we van je omdat Driestroom een platte organisatie is. We leggen de verantwoordelijkheid bij de medewerker op de werkvloer. Je krijgt dus veel ruimte om eigen ideeën en initiatieven te ontplooien. 
Ten slotte ben je een tikkeltje eigenwijs en, heel belangrijk, heb je een kritische blik. Zowel op je eigen functioneren als op dat van de organisatie. Je hebt het volste besef dat uit kritiek een leermoment voortkomt. Leren van anderen en van je eigen fouten komt uiteindelijk de zorg voor de cliënt ten goede. En daar draait bij Driestroom alles om.

Jij en Driestroom?

Denk je dat jij en Driestroom een goede combinatie zijn? En ben je nieuwsgierig naar hoe anderen Driestroom als werkgever ervaren? Lees dan eens de verhalen van onze medewerkers, vrijwilligers en flexwerkers en bekijk onze vacatures. Misschien zit jouw toekomstige baan er wel bij!