NaamYamilla Lohr
Leeftijd22 jaar
OpleidingMedewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3, Rijn IJssel (BBL)
FunctieLeerl. werknemer
Werkt metVolwassen cliënten
LocatieDe Lange Vierhout
Sinds2011
Vrije tijd

Interview met: Yamilla Lohr

Waarom koos je de opleiding MMZ?

“Ik heb eerst een jaartje pedagogisch werk gedaan. Dat bleek niets voor mij te zijn; ik kwam erachter dat ik liever met volwassenen werkte. Toen begon ik met de opleiding MMZ en kwam ik via school terecht op Elsweide, een andere dagbestedingslocatie van Driestroom. Dat beviel me zo goed dat ik besloot in het tweede leerjaar over te stappen naar een BBL-opleiding.”

Hoe ziet een gemiddelde stagedag eruit?

“’s Morgens tussen 08:45 uur en 09:15 uur komen de cliënten binnen. Nadat we samen koffie hebben gedronken gaan ze een activiteit doen, bijvoorbeeld yoga, muziek maken of samen bakken. Rond 12:00 uur is het lunchtijd. Meestal eet ik dan gewoon met de cliënten mee in de kantine. In de middag doen we boodschappen, gaan we wandelen of bij mooi weer lekker de tuin in.”

Wat vind je zo leuk aan stagelopen op De Lange Vierhout?

“Dat ik anderen een plezierige dag kan bezorgen. Het is geweldig om de cliënten geconcentreerd bezig te zien. Mijn vriendinnen vragen weleens of het niet zwaar is, werken met gehandicapten. Maar het grappige is juist dat ik er energie van krijg. Het samen bakken bijvoorbeeld. Je moet de reacties zien als ik de bakspullen ga pakken: sommige cliënten staan dan echt te juichen. Aan andere cliënten, die zich niet zo kunnen uiten, zie ik gewoon dat ze het geweldig vinden. Die gaan helemaal glimmen!”

Wat ga je doen als je klaar bent met de opleiding?

“Dan hoop ik bij Driestroom een vaste baan te vinden. Ik hoef niet meer zo nodig door te studeren en wil gewoon lekker werken.”

Wat is alledaags geluk voor jou?

“Gelukkig zijn met jezelf zodat je dat geluk kunt delen met anderen.”