NaamElte Wijnveen
Leeftijd20 jaar
OpleidingMedewerker Maatschappelijke Zorg niveau 4, Rijn IJssel (BOL)
FunctieStagiaire
Werkt metDementerende ouderen
LocatieMalden
Sinds2010
Vrije tijd

Interview met: Elte Wijnveen

Waarom koos je de opleiding MMZ?

“Dat besloot ik na een snuffelstage op een dagbestedingslocatie voor dementerende ouderen. Toen besefte ik hoe leuk het is om te werken met ouderen! Daarvoor wilde ik namelijk kapper of schoonheidsspecialiste worden.”

Hoe bevalt je stage?

“Ontzettend goed. Steenhuys is trouwens mijn tweede stagelocatie binnen Driestroom. Hiervoor liep ik stage op kinderwoonvorm De Daniël van Driestroom. Onvergelijkbaar met deze locatie. Alleen al omdat het tempo hier een stuk lager ligt. Ik vind het ontzettend leuk om activiteiten te doen met de oudere cliënten. Boodschappen halen, naar de markt gaan. Gezellig, maar tegelijkertijd zijn het ook kleine oefeningen in ontwikkeling. Ik let op zo’n moment op wat ze zelf nog kunnen. Herinneren ze zich bijvoorbeeld waar bepaalde producten staan, weten ze nog wat er op het boodschappenlijstje staat, dat soort dingen.”

Wat vind je van Driestroom als organisatie?

“Een fijne plek om stage bij te lopen. Er is een uitgebreid en overzichtelijk intranet, stagiaires krijgen een eigen inlogcode en Driestroom heeft een goed rapportagesysteem. Daarnaast krijg ik goede begeleiding en geven mijn ‘collega’s’ mij het gevoel een volwaardig teamlid te zijn.”

Wat ga je na deze stage doen?

“Dan ga ik een poosje stage lopen op de Kometenstraat, een woonvoorziening van Driestroom voor verstandelijk beperkte volwassenen. Ik wil me graag breed oriënteren en daar krijg ik alle ruimte voor. Als ik deze opleiding heb afgerond wil ik de hbo-opleiding SPH in Nijmegen volgen. Iets wat Driestroom zelf ook stimuleert. Een hbo-diploma is natuurlijk nooit verkeerd!”

Wat is alledaags geluk voor jou?“

De energie die ik krijg wanneer ik iets lastigs of moeilijks toch tot een goed einde weet te brengen; een heerlijk gevoel. Helemaal als ik dat kan delen met fijne mensen!”